Blog

De eeuwige twijfelkont

Kiezen………..de eeuwige strijd in mijn hoofd. Wat zal ik beslissen? Wat zullen ze er van vinden? Nee, ik wacht nog wel even. Maar als ik…………..Of zal ik toch maar……. Herkenbaar?

Kiezen. Voor de ene persoon geen enkel probleem en de andere lijkt er een dagtaak aan te hebben en komt er alsnog niet uit. De eeuwige twijfelkont blijft met zijn/haar gedachten maar rondjes lopen.

Je loopt in de stad en ziet een geweldig leuke jurk hangen in de etalage. Je bent direct smoorverliefd. Wat een beauty. Die print en die kleuren precies dat wat jij leuk vind en wat er zo goed bij je past. Je loopt naar binnen en snuffelt in de rekken op zoek naar dit prachtige exemplaar. O, zou hij er nog wel hangen? Zou hij er nog zijn in jouw maat? Dat zou super zijn, toch. Je zoekt en ja daar naast die rij witte jurkjes hangt hij. De spanning in je lichaam is voelbaar. Je zoekt en zowaar je vind de jurk in jouw maat. Je gaat een paskamer in, trekt de jurk aan en bekijkt jezelf in de spiegel. Hij is zo leuk. Je doet bijna een vreugde dansje maar dan……………komt de eeuwige twijfelkont weer om de hoek kijken.

 • Hij past maar is misschien toch wel een beetje boven mijn budget. 
 • Wat nou als mijn man hem niet leuk vind. 
 • Mijn dochter ziet me aankomen. 
 • Vorige week zei ik nog dat ik even rustig aan moet doen met de uitgaven omdat we binnenkort een andere bank moeten kopen.

Hoe doe jij dat eigenlijk, kiezen?

Ben jij iemand die vanuit zijn hoofd keuzes maakt of laat jij volledig je gevoel spreken. Weeg jij alles af voordat je een keuze maakt, laat je kiezen afhangen van omstandigheden of andere personen.

Bij kiezen is er soms grote dualiteit binnen één en dezelfde persoon. Dat zorgt ervoor dat je veel energie verliest die je mogelijk ook graag in andere dingen zou hebben gestoken. Waarom doe je dat dan toch steeds.

Ik vind keuzes maken ook nog steeds wel eens erg lastig. Zit je in een restaurant, lees je de menukaart 100 keer door en doe ik ontzettend lang over kiezen, want ik vind nou eenmaal veel lekker en waar heb ik nou echt trek in. En weet je, als het nou om eten is dan maakt het nog niet zo veel uit maar wat nou als je een nieuw huis gaat kopen. Voel je het verschil?

Keuzes maken heeft altijd een gevolg. Kiezen betekent ergens JA tegen zeggen en aan de andere kant NEE zeggen tegen het andere. En juist dat geeft ons vaak een gevoel van verlies. En als jij een pleaser bent en het altijd iedereen naar de zin wilt maken dan heb je helemaal een grote uitdaging bij het maken van keuzes. En het lastige is dat jij pas achteraf weet of je keuze de juiste beslissing was op dat moment.  Je hebt invloed op een keuze/beslissing maar niet over het gevolg van je beslissing. Dat is afwachten en daar is niet iedereen even bedreven in. Veel mensen willen graag controle hebben en willen het allerbeste kiezen.

Wat zijn de voordelen?

Voordelen nadelen

Wat zijn de nadelen?

Maar als ik dat kies dan……….en zo blijft het cirkeltje rond.

Blijf je twijfelen, piekeren en voelt het zwaar om een definitieve beslissing te nemen.

Kiezen op jouw manier

Hoe zou het zijn als jij zonder problemen een keuze zou maken die direct al goed voelt.
Wil jij trouw blijven aan jezelf. Wil jij in alle vrijheid kunnen en mogen kiezen.

Wil jij weten hoe je dat voor elkaar krijgt?

Dus wil jij anders leren kiezen?

Keuzes maken vanuit en voor jezelf.
Volledig vanuit vrijheid kiezen.

Dan nodig ik je uit om met mij in gesprek te gaan om te komen tot de voor jouw beste keuzes.Mijn overtuiging is dat alles start bij “bewustwording”.

Succesvol afvallen na Corona ZONDER dieet en ZONDER sporten

Herken je dit: je hebt al vele pogingen gedaan om af te vallen, maar het is nog steeds niet gelukt.

Je blijft jojo-en en de kilo’s komen er eerder aan dan dat ze er vanaf gaan. De Coronacrisis is een echte persoonlijke crisis voor je geworden in de strijd met je overgewicht. Hoe zou het voor je zijn als jij zonder dieet, het ‘moeten’ sporten of die risicovolle operatie toch zou afvallen en je streefgewicht bereikt? Een toekomst met je ideale gewicht en figuur, meer energie, meer fitheid, beter bewegen, vrijheid en zelfvertrouwen. Hoe voelt dat?

Hoeveel diëten heb jij al uitgeprobeerd?

Je hebt vele diëten al uitgeprobeerd, maar nog steeds zonder je gewenste resultaat. Vol goede moed begin je keer op keer, maar al snel blijkt dat ook dit dieet niet lukt. Bij de start vlogen de kilo’s eraf, maar de klad kwam er al snel weer in en je verviel in je oude eetgewoontes. Helemaal nu jij de afgelopen maanden door de Corona verplicht thuis moest werken is je gewicht een uitdaging. Hoe makkelijk grijp je naar de koektrommel als je thuis aan het werken bent en in je koffiepauze de gezelligheid met je gezin en dus de koekjes deelt. En die gewoonte heeft jou inmiddels nog meer kilo’s opgeleverd. Het is zo gelijkelijk en vanzelf gegaan. Je dacht dat het allemaal wel mee zou vallen maar de weegschaal heeft je iets heel anders aangegeven.

Thuis werken
Thuis werken

Veel vrouwen (en ook mannen hoor) kunnen erover meepraten: het eeuwige gevecht tegen de kilo’s en daarna het jojo-effect. En je weet inmiddels dat het jojo-effect ook betekend dat je daardoor in de loop der jaren ook alleen maar zwaarder bent geworden. Wat heb je wel niet allemaal inmiddels al uitgeprobeerd.

Calorieen tellen
 • Dieet programma’s gevolgd

 • Calorieën tellen

 • Shakes

 • Tabletten

 • 101 tips uit de blogs die voorbij kwamen op het internet geprobeerd

 • Personal trainer in de arm genomen

 • Abonnement op de sportschool

Tja, dat is wat er keer op keer gebeurd. Steeds weer denk je nu echt gevonden te hebben wat voor jou werkt en dan volgt er weer die teleurstelling.

Al die diëten, alle inzet, alle pogingen, het vele geld wat hiermee al gemoeid is geweest (en nog steeds) is er niet het voor jou gewenste resultaat. En weet je, dat is ook een hele uitdaging als je dit alleen op wilskracht wilt doen; “Dat is echt lastig”.

Wil jij een blijvende verandering in je gewicht?

Als jij je eetgedrag echt blijvend wilt veranderen, is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn gaan samenwerken. En ik kan het je bijna horen zeggen: “Wat heeft dat nou met afvallen te maken?”. Nou een heleboel, geloof me. Het is wetenschappelijk bewezen dat 95% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn. Ja zeker, 95%. Dan is het ook begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel erg lastig wordt als je dat alleen met wilskracht (je bewustzijn) probeert te bereiken toch?

Bij Monique voelde ik me tijdens de coaching erg op mijn gemak en kon gewoon mezelf zijn. En het heeft de persoon gemaakt die ik nu ben…..een sterk persoon!!! De rust en de tijd die Monique voor je heeft is heel prettig en ze heeft mij de juiste handvatten en oefeningen gegeven die ik nodig had om door te gaan in een moeilijke periode in mijn leven. Dank je wel Monique…..en…de bus rijd nog steeds hoor.
Joyce

Misschien heb je er stiekem wel eens over nagedacht dat je een maagband zou willen laten plaatsen. Maar ja, dat is nogal een ingreep en ook niet zonder risico’s. Het is tenslotte een behoorlijke operatie, met pijn, ongemak, kans op complicaties, een litteken en ziekteverzuim.
En het goede nieuws is………………..het kan ook zonder operatie!

Ongezond - gezond

Wist jij dat ongeveer de helft van de Nederlands te maken heeft met overgewicht. Dat zelfs van de kinderen en adolescenten (4-20 jaar) ruim 9% overgewicht heeft en bijna 4% zelfs ernstig overgewicht. En nu door de Corona zullen deze percentages alleen maar hoger zijn geworden.

Overgewicht kan lijden tot:

Diabetes prikpen
 • Diabetes

 • Hart en vaatziekten

 • Hoge bloeddruk

 • Pijn en moeite bij bewegen

 • Depressie

 • Angst / faalangst

 • Sommige vormen van kanker

 • Slaapapneu en ademhalingsproblemen

 • Een negatief zelfbeeld

 • Verminderde sociale, fysieke en emotionele vaardigheden

 • etc.

Wil jij jouw streefgewicht bereiken en behouden?

Lees dan vooral verder.

Wat is het jou waard om zonder deze nadelige gevolgen te komen tot:

Verbrand vet - burn fat
 • je ideale gewicht en figuur

 • meer energie

 • meer fitheid

 • verhoogde eigenwaarde en zelfvertrouwen

 • vrijheid voor je dagelijkse activiteiten

Nee, geen dieet. Geen verplichting van de sportschool (en het mag wel en helpt je zeker sneller vooruit). Geen opgelegde manier met de verboden van diverse soorten eten en drinken.
Wel bewustwording van HOE jij nu in het leven staat, WAT je eet en bovenal WAAROM je dat doet en op welke manier.

Een andere kijk, een nieuwe manier op weg naar je streefgewicht.

Jij kunt je ideale gewicht bereiken met de Hypnotische Maagverkleining.
Ja, de virtuele maagband. Het plaatsen van een maagband onder hypnose, oftewel een hypnotische maagverkleining.

De Hypnotische Maagverkleining is gebaseerd op jarenlang onderzoek. Door deze inzichten en het samenbundelen van de huidige wetenschap en kennis die we tegenwoordig hebben over hoe ons brein werkt en de kracht van hypnose is er een super effectief programma ontworpen;  ‘de Hypnotische Maagverkleining’.

Ik kwam bij Mocom coaching voor mijn eerste sessie van de hypnotische maagverkleining, als steuntje in de rug bij mijn weg naar gezond en fit worden. Mijn doel was een paar kilo kwijtraken , maar ik kreeg zoveel meer ! Ten eerste de hypnose zelf al! Dat gaf mij een een ontspanning vergelijkbaar met een week vakantie … en daarna begon het pas echt. Alsof ik ineens begreep hoe mijn hoofd en lichaam werken, en waarom ik keuzes maakte die ik niet meer wil maken. Het is eigenlijk niet te beschrijven, je moet het gewoon eens ervaren om te begrijpen hoe bijzonder het is.
Kelly
Virtuele maagband

De virtuele maagband die geplaatst wordt, zit niet in je maag, maar in je hoofd. Zodra je een virtuele maagband hebt, hoef je niet op dieet. Je mindset wordt verandert en je onbewuste wordt op het rechte pad gebracht. En ik schreef het al, je onbewuste is voor 95% verantwoordelijk voor jouw lichamelijke processen dus hoe mooi is dat. Je onbewuste wordt als het waren gereset en zorgt ervoor dat jij ander eetgedrag gaat vertonen. En dat alles zonder dat je alle dagen obsessief met eten bezig bent. Door deze virtuele maagband ervaar je echt een voldaan gevoel en je focus is van het eten af.

Dus geen operatie met alle nadelige gevolgen.

Wel levensveranderingen die jou gaan helpen

om op je ideale gewicht te komen.

Verwonderen door hypnose

Ongeveer 50% van de mensen heeft baat bij een ‘normale’ maagband.

De voordelen van een virtuele maagband:

 • geen narcose

 • geen verblijf in het ziekenhuis

 • geen wachttijden

 • geen pijn

 • geen complicaties

 • geen herstelperiode

Bij meer dan 82% van de mensen werkt de hypnotische maagverkleining!

Ben ik de Harry Potter voor jou?

En nu vraag je je vast af of het in 1 hypnose sessie klaar is.

Of ik dit zomaar met mijn toverstafje even voor je kan regelen met blijvend resultaat.

Wat jij er zelf mogelijk voor moet gaan doen.

Helaas ben ik geen Harry Potter dus toveren kan ik niet al lijkt me dat best handig.

Het virtuele maagband programma bestaat uit 5 sessies.

Je krijgt van mij een aantal regels mee en een MP3 als ondersteuning. Daarin onderscheid mijn programma zich met de meeste andere therapeuten die zo’n programma aanbieden. De MP3 helpt je om sneller het gewenste resultaat te krijgen als je deze dagelijks in ieder geval de eerste 30 dagen afluistert. Je mag in principe alles eten, maar ik maak je er wel bewust van dat je respect moet hebben voor je lichaam en het moet voeden in plaats van volstoppen met chocola, suiker en andere ongezonde voeding.

Kleurrijk en gezond eten

We gaan ook aan de slag met onderliggende emoties wat heel belangrijk is voor het resultaat en succes van de virtuele maagband. Een groot voordeel hiervan is dat je positiever wordt, meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgt en in je kracht komt te staan.

Hypnose, mij niet gezien

Je hoort regelmatig dat mensen wat sceptisch praten over hypnose en dat is heel erg jammer. Zeker als je weet dat hiermee verbluffende resultaten te behalen zijn. Wil jij de indianenverhalen en gekke beelden van de “showhypnose” tackelen en een uitgebreidere uitleg over hypnotherapie en een hypnotherapiesessie bij Mocom Coaching volg dan de linkjes bij de dik gedrukte woorden. Het gaat je zeker een ander beeld geven en hopelijk ook een ander gevoel over hypnose en zijn fantastische mogelijkheden. Onbekend is onbemind toch?

Hersenprikkels - hypnotherapie - neuronen

Je hoort regelmatig dat mensen wat sceptisch praten over hypnose en dat is heel erg jammer. Zeker als je weet dat hiermee verbluffende resultaten te behalen zijn. Wil jij de indianenverhalen en gekke beelden van de “showhypnose” tackelen en een uitgebreidere uitleg over hypnotherapie en een hypnotherapiesessie bij Mocom Coaching? Volg dan de linkjes bij de dik gedrukte woorden en ontdek wat hypnotherapie wel is. Het gaat je zeker een ander beeld geven en hopelijk ook een ander gevoel over hypnose en zijn fantastische mogelijkheden. Onbekend is onbemind toch?

Dus hoe zou het voor je zijn als jij zou afvallen

 • zonder dieet
 • zonder het ‘moeten’ sporten
 • zonder risicovolle operatie
 • en een toekomst met diabetes mellitus kunt vermijden
 • en een toekomst hebt met je ideale gewicht en figuur
 • en meer energie zou hebben, fitter zou zijn
 • en beter en makkelijker kunt bewegen
 • en meer vrijheid voelt
 • en meer zelfvertrouwen hebt
 • en je streefgewicht bereikt

Wat zou dat allemaal voor jou betekenen?

Hoe anders zou je leven er dan uitzien?

Welke positieve woorden hoor je dan om je heen?

Hoe zou jij jezelf dan aankijken in de spiegel?

Ben jij door mijn verhaal enthousiast geworden over het programma van de ‘Hypnotische Maagverkleining’ en wil jij je gewenste gewicht bereiken ZONDER dieet en ZONDER operatie en risico’s?

Op de weg terug naar ‘normaal’

maandag 11 mei weer open

Tja en wat is dat dan ‘normaal’. Daarover kunnen we grote discussies voeren. Wat voor de één normaal is, is voor de ander bijzonder.
En maakt het wat uit. Eigenlijk niet toch.
We zijn allemaal mens en uniek.

Afgelopen woensdag 6 mei vertelde premier Mark Rutte hoe het ervoor staat in ons Nederland. Wat er de komende maanden voorlopig zo blijft én welke nieuwe afspraken/versoepelingen er gaan komen. De 1,5 meter afstand houden blijft gelden zolang dat nog nodig geacht wordt. En er komt wel in gedoseerde vorm meer vrijheid voor velen van ons. Helaas nog niet mogelijk voor een ieder maar we zijn goed op weg zodat er straks weer voor iedereen volledige bewegingsruimte zal zijn.

Een grote uitdaging om alles goed voor te bereiden en al helemaal in de uitvoering met de nieuwe regels en handhaving van de opgelegde restricties.

Maar goed er is een start voor in ieder geval de basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang.
Ouders kunnen weer rekenen op gedoseerde opvang en onderwijs voor hun kinderen, hoe fijn is dat. Vele mensen hebben ernaar uitgekeken om weer naar de kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure te mogen gaan. Er zal ongetwijfeld vanaf aanstaande maandag een nieuwe energie hangen in ons land. Blijdschap, opluchting over versoepeling, maar mogelijk ook irritatie omdat de afspraak waar je zo naar hebt verlangd toch nog even op zich laat wachten. Afspraken maken, je houden aan de regels, voorzorgsmaatregelen treffen………het gaat nog niet allemaal zoals je het eerder misschien gewend was.

Denker - dromer - bewustwording

Het zou wat mij betreft mooi zijn als wij door deze periode in ons leven wat bewuster zouden worden. Bewust over wat er allemaal mogelijk was en straks waarschijnlijk ook weer is. Meer verdraagzaamheid tussen de mensen. Dankbaarheid voelen voor dat wat er bij jou allemaal wel is.

De Coronaperiode leert ons dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is wat wij ‘normaal’ vinden dat is wel gebleken. Zo is het er……….en zo is er een compleet andere wereld. Wie had dat gedacht een aantal maanden terug. Nou ik niet!

Ik ben in ieder geval wel bewuster geworden over heel veel dingen. Mijn gevoelens gingen alle kanten op. En dat ons leven nu meer bewegingsruimte gaat krijgen betekend voor mij niet: “zand erover en door”. Het betekend voor mij dat ik nog bewuster leef, meer geniet van dat wat er wel is, mogelijkheden in plaats van problemen wil zien, dankbaar zijn voor dat wat er (weer) kan en hoop hebben op een snelle maar goede afwikkeling van deze intensieve en spannende periode.

Vanaf maandag 11 mei aanstaande kan ook ik, met de nodige voorzorgsmaatregelen, de praktijkdeuren van Mocom Coaching weer openen. Wat ontzettend fijn!

Voel je welkom bij Mocom Coaching als je een afspraak wilt maken in de praktijk. Weet ook dat wanneer je liever nog geholpen wilt worden op afstand dat ik de online mogelijkheid gewoon in stand houd, ook na deze periode.

Voor nu wens ik iedereen meer bewegingsruimte, gezondheid, liefde, verbinding én een positieve mindset. Blijf goed voor jezelf én elkaar zorgen.

Belangrijk nieuws van Mocom Coaching

Positieve mindset

Lieve mensen,

Terwijl ik naar mijn ouders (80 en 84 jaar) onderweg ben met boodschappen denk ik na over de persconferentie en de gevolgen die dit heeft voor ons in Nederland. Er waren al wat afwegingen gemaakt, voorzorgsmaatregelen getroffen en waar nodig afspraken afgezegd of verplaatst in de praktijk.

Maar nu is ook bij Mocom Coaching het besluit genomen om de praktijk te sluiten voorlopig.

Tenminste voor afspraken met fysiek contact. Dat wil niet zeggen dat er met de huidige mogelijkheden niet toch nog andere manieren zijn om mensen te blijven ondersteunen in minder makkelijke tijden.

Hoe lang dit gaat duren…………we weten het niet.
Wat we wel weten is dat de gezondheid van ons allen op nummer 1 staat! En ja dat brengt mogelijk allerlei emoties en gevoelens naar boven waar je nu mee mag werken. Voor de één wat makkelijker dan de ander en toch we hebben het te doen.

Met zijn allen in ruststand. Je weer of misschien voor jou nog meer “bewust-worden” van dat wat er wel is, wat we wel hebben, wat we wel kunnen doen.

Roze vlinder op bloemen

Positieve mindset

Laat angst je niet regeren
Zorg dat je er iets van gaat leren

Zie nog de schoonheid om je heen
De natuur die laat je nooit alleen

Al kan je minder zoals gewend
Blijf met je gevoel in het moment

Zie wat er wel is, welke mogelijkheden er nog zijn in je leven
Hoor de vogels en voel dankbaarheid, al is het maar voor even

We weten niet hoelang dit gaat duren
Blijf positief, zorg dat je je hoofd blijft sturen

Je gedachten gaan misschien met je aan de haal
Wees liefdevol en daadkrachtig in dit verhaal

Wees de regisseur van je gedachten
Stuur ”positief” zolang we nog moeten wachten

Het zijn maar gedachten, zie ze als de wolken in de lucht
Ze gaan aan je voorbij, haal adem, laat los en zucht

Deze situatie gaat zeker weer voorbij
Dus zorg voor positieve gedachten, maak jezelf blij

Ik wens iedereen gezondheid, liefde, verbinding én een positieve mindset.
Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Kan ik je ergens mee helpen laat het mij dan weten.

Warme groet van Monique

Tel 06-57344055
info@mocomcoaching.nl

Niet Roker

Ze was heel jong toen zij is begonnen met roken. Zoals zoveel jonge mensen samen met vrienden of vriendinnen, helaas.

Het niet mogen roken, de sensatie, de spanning, groepsdruk, lastige en/of pijnlijke emoties, verveling. Allemaal redenen die mensen kunnen aanpakken om te starten met roken. Dan ben je er eenmaal mee begonnen en veelal blijf je dan hangen in deze slechte gewoonte. Want dat is het. Uit de hand gelopen gedrag wat uiteindelijk een gewoonte voor je is geworden.

Haar leven stond volledig in het teken van roken. Er waren amper plekken en situaties waarbij de sigaret niet de boventoon had. Ja, onder de douche natuurlijk, want dan wordt je sigaret nat, hahaha. Maar verder? Ze waren onafscheidelijk die twee.

Geketend aan de sigaret

Eerdere pogingen waren mislukt. Veel mensen uit haar omgeving hadden haar al vele malen aangespoord om te stoppen met roken en dat had alleen maar weerstand als gevolg. Het gevoel dat zij van anderen moest stoppen. “Nou, dat bepaal ik nog altijd zelf!” zei ze dan strijdlustig.

Zij rookte inmiddels al meer dan 55 jaar. Was er nu helemaal klaar mee. En dat was nu ‘haar eigen beslissing’. Vond het wel fijn als ze wat hulp kon krijgen bij het stoppen met roken. Wat een goed besluit en wat een stoere moedige beslissing om alsnog na zoveel jaar te stoppen met roken.

Nee dank je. Ik ben gestopt met roken!

Ze was natuurlijk meer dan welkom bij Mocom Coaching. Met behulp van hypnotherapie en natuurlijk haar eigen beslissing en inzet is het haar gelukt. Wat ben ik trots op haar en wat fijn dat ik mijn hulp mocht aanbieden voor haar nieuwe toekomst als Niet Roker. Meer lucht, energieker en fitter, vrolijker, rust in haar lichaam en bovenal een betere gezondheid en een rookvrije toekomst.

Inmiddels is zij alweer 6 maanden een Niet Roker.

Mijlpaal bereikt

Als jij een roker bent en ook vanaf nu als Niet Roker door het leven wil gaan dan wil ik je daar graag bij helpen.