06-57344055 info@mocomcoaching.nl

Corona, wat doet het met jou?

Al maanden leven we in een wereld die anders is dan de vele jaren hiervoor. De één vind het ‘niet normaal’, de ander vind het ‘abnormaal’, de derde vind het tijdelijk wel oké, dat ‘nieuwe normaal’.

Een ieder ziet en beleefd het vanuit zijn eigen perspectief en dat is natuurlijk helemaal oké en vooral ook heel menselijk.

Maar wat nou als Corona dichterbij komt bij je?

Gelukkig zijn er nog steeds meer mensen die Corona van een afstand mogen bekijken dan dat je er middenin zit. Wees daar dankbaar voor.
Want hoe is het als je in je privé leven of op je werk van dichtbij de gevolgen van Covid-19 onder ogen moet zien. Wat doet het met jou als je op een compleet andere, aangepaste, super beperkte manier je werk moet gaan uitvoeren?

Samen delen kan zoveel inzichten en verlichting geven.
 
  • Daar waar jij eerder een gewoon praatje maakte bij de koffieautomaat moet je ineens 1,5 meter afstand gaan bewaren met je collega.
  • Daar waar jij eerder met een grote groep mensen in vergadering zat moet je ineens via Zoom een gesprek gaan voeren (je zal maar niet zo technisch zijn).
  • Daar waar jij eerder een bewoner liefdevol hielp met zijn/haar dagelijkse douchebeurt moet je nu ineens met allerlei voorzorgsmaatregelen je werk gaan uitvoeren.
  • Daar waar jij samen met vele collega’s aan de lunch zat is nu afstand gecreëerd om verdere verspreiding te vermijden. Opdelen in kleinere groepen en 1,5 meter afstand is nu verplicht.
Corona, wat doet het met jou.

Iedereen heeft in de afgelopen maanden al ondervonden wat Corona doet in onze samenleving. Hoe anders het leven inmiddels is geworden ten opzichte van enkele maanden geleden. Toen kon iedereen nog gaan en staan waar hij/zij wilde, doen waar je zin in had, opzoeken wie je wilde en waar je dat wilde maar nu……Het leven is veranderd en daarmee is er misschien ook wel iets of mogelijk veel meer bij jou veranderd. En dan bedoel ik niet alleen extern maar zeker ook intern.

Hoe anders denk, voel en doe jij inmiddels?
Heeft Corona je gebracht tot onzekerheid en mogelijk ook angst?
Ben je je anders gaan gedragen?
Neemt je hoofd meer en meer de regie bij het maken van beslissingen?
Zijn er spanningen buiten en mogelijk meer nog in jezelf (stress) tot een hoogtepunt gekomen?

Lukt het je nog om te zien dat er genoeg mooie dingen in het leven zijn of is het leven zwaar(der), donker(der) en vol twijfels en onzekerheden geworden waar je geen kant mee op kan?

Iedereen beleefd deze periode op zijn/haar eigen manier.
Mocht je van dichtbij de gevolgen van Corona meemaken dan zal dat zeker anders zijn dan wanneer je vanaf een zijlijn mee kijkt.
Natuurlijk hoop ook ik dat er snel weer andere tijden komen waarbij wij weer ‘terug naar normaal’ kunnen.

Tot die tijd wil ik graag een steun zijn voor diegene die behoefte hebben aan een luisterend oor, die hulp kunnen gebruiken bij een minder makkelijke of zelfs erg zware periode in zijn/haar leven.
Binnenkort start ik een gratis bijeenkomst bij mij in de praktijk om mijn steentje bij te dragen aan diegene die graag eens buiten hun werkplek om in gesprek willen met anderen.
Werk jij in de zorg of het onderwijs, dan zijn deze bijeenkomsten voor dit moment op jou gericht. In een later stadium zal ik mogelijk ook groepen uit andere werkcontexten deze mogelijkheid aanbieden.

Wat kan je verwachten:

  • Samen praten over de periode die al achter ons ligt en waarbij je mogelijk voor keuzes hebt gestaan die je liever niet had willen maken.
  • Samen ervaren wat Corona ons heeft gebracht/brengt én hoe hiermee te werken.
  • Samen uitwisselen van emoties/gevoelens die hierbij naar boven kwamen.
  • Samen bewust worden van wat er was én beter nog van wat er nu is.
  • Samen tips uitwisselen voor inzicht in hoe het ook/anders kan.

Ik zal de bijeenkomsten in een veilige, vertrouwde sfeer laten plaatsvinden zodat er voor iedereen een mogelijkheid is om zijn/haar verhaal te kunnen delen. Alles mag en kan gezegd en doorleeft worden. Het is tenslotte al ingewikkeld en spannend genoeg voor mensen.

Voel jij je aangesproken door mijn post dan wil ik je oproepen om contact met mij op te nemen zodat je kunt aansluiten bij een van de geplande bijeenkomsten. Laat het mij weten en wees welkom. Je kunt jezelf opgeven met het formulier hieronder. 

Ik kijk naar je uit.

Monique Harthoorn
Warme groet, Monique