Counseling, Coaching & NLP

Counseling en coaching is een proces waarbij door middel van communicatie een hulpverlener een cliënt helpt om inzicht te krijgen in zijn niveau van ontwikkeling, hem helpt dat te accepteren en hem helpt optimaal te kunnen functioneren op eigen niveau. Hierdoor kunnen er vaak op korte termijn al resultaten worden geboekt die ook op de lange termijn hun uitwerking blijven behouden.

Ik gebruik counseling en coaching samen met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) voor groeien, veranderen, leren, en verbeteren. Iedere coach heeft zijn eigen manier van werken, zijn eigen stijl. Samen kunnen wij onderzoeken of wij de juiste “match” zijn om aan jouw probleem of wens te kunnen werken. Ik loop graag als gids en reisgenoot en met mijn ervaring een stuk met je mee om jouw eigen weg te ontdekken. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, waarbij ik je steun, stimuleer, motiveer en zal uitdagen om anders te leren denken als dat voor jou beter mocht blijken. Krijg grip op je eigen gevoel, denken en doen zodat je deze kunt ombuigen als jij dat wilt. Leer om negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Kom weer in je kracht!

Een nieuwe situatie niet langer meer als een probleem en beter als een uitdaging zien.

Kwetsbaar opstellen is minder gemakkelijk en soms wel nodig. Kwetsbaar durven zijn levert je heel veel op, weet ik ook uit eigen ervaring. Jezelf beter willen en kunnen begrijpen en daarmee inzicht krijgen in jezelf. En dat kan niemand beter dan jij zelf!

Weerstand overwinnen en daarna sterker uit de strijd komen!

Niets gebeurt zonder reden.

  • Waarvoor kom jij iedere dag je bed uit?
  • Wat vind je belangrijk en wanneer precies?
  • Hoe maak jij keuzes? Of is dat nog niet zo makkelijk voor je?
  • Wie bepaald er wat goed voor jou is? Jijzelf of je omgeving?
  • Mag je doen wat je wilt, zeggen wat je denkt, voelen wat je voelt?
  • En wie bepaalt dat dan?

Wil jij “leven in vrijheid met jezelf” laten wij dan samen op pad gaan om dat te bereiken.

Eigen weg

Iedereen heeft zijn eigen weg, zijn eigen reis, zijn eigen doel.