Hypnotherapie

Een vorm van psychotherapie gecombineerd met hypnose.

Herinneringen, trauma’s en oude gevoelens kunnen diep weggestopt zijn maar je vandaag de dag wel in de weg staan. Wist jij dat nagelbijten, (faal)angst, irritatie, boosheid, hoogtevrees, eetstoornissen, etc. aangestuurd worden door onbewust gedrag!

Voor het grootste deel leven we op de automatische piloot en dat is maar goed ook! Je brein is er namelijk op getraind om voor jou met zo min mogelijk inspanning/hersenactiviteit veel te regelen. Denk maar aan al die processen waar jij niet echt bij stil staat en die wel ‘gewoon vanzelf’ gebeuren. Ademhalen, je arm optillen om iets te pakken, voedsel verteren, je hartslag, de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam, herinneringen opslaan, warmte of kou signaleren,  je bloed wat stroomt, de cellen die vernieuwen etc. Dit en nog heel veel meer wordt verzorgd door je onbewuste.  Door deze automatische processen is het mogelijk en zijn wij als mens in staat om echt na te kunnen denken. Wanneer je het grootste gedeelte van je gedachten en activiteiten door je onbewuste laat uitvoeren, dan maak je plaats in je brein voor echt belangrijke zaken.

Geluidsbestand voor ontspanning van Mocom Coaching

Heeft jouw hoofd en lichaam een goede balans?

Wist jij dat we als mens juist effectief gebruik maken van ons onbewuste bij het leren? We hebben het nodig te vertrouwen op ons onbewuste om informatie te kunnen opnemen, verwerken en opslaan zodat we dit kunnen gebruiken op momenten dat we het nodig hebben. En in de tussentijd is het er wel alleen ben je je daar niet bewust van. Want zeg nou zelf…..als je hebt leren autorijden dan ben je er toch niet meer bewust mee bezig hoe je de koppeling gebruikt, waar je handen zich precies op het stuur bevinden etc. en is het vaak mogelijk geworden om tijdens het autorijden ook muziek te luisteren of een gesprek te voeren. Dat zou niet kunnen als je volledig bewust bezig zou moeten zijn met alle handelingen die er nodig zijn voor het autorijden. Het zijn ‘onbewuste’ automatische processen voor je geworden.

IK

Je onbewuste verwerkt informatie, slaat deze op, verspreidt en brengt over in de vorm van “energie” en is het domein van je emoties.  Je onbewuste werkt volgens het principe van de minste inspanning waardoor wij in staat zijn om alleen daarop te focussen wat voor ons belangrijk is op een bepaald moment in een situatie.

Als jij niet blij bent met een gevoel, specifieke gedachten of bepaald gedrag van jezelf dan kan hypnotherapie je helpen.

Sleutel naar je dromen

In hypnose kan je onbewuste automatische programma’s veranderen en kan je de sleutel vinden die je misschien al heel lang zoekt. Met hypnotherapie kan je het bewuste denken loslaten waardoor je in een andere bewustzijnstoestand terecht komt waar je blokkades kunt oplossen op onbewust niveau.

Het mooiste van een hypnotherapie sessie is dat niets gebeurt tegen jouw wil en dat verandering snel kan gaan.

Verwonderen door hypnose