Monique Harthoorn van Mocom Coaching in Purmerend

Mocom Coaching Purmerend - zorgen voor jezelf -Onderwijs - voorbij Burn Out

Ik ben Monique Harthoorn, eigenaresse van Mocom Coaching. Praktijk voor Burn Out coaching, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.  Getrouwd en moeder van twee volwassen dochters.
Na mijn studie doktersassistente heb ik vele jaren in de zorg gewerkt als doktersassistente en later als secretaresse binnen de zorg een ondersteunende rol gehad bij een verpleeghuis. De zorg van dichtbij meegemaakt bij mensen van jong tot oud en ervaren hoe belangrijk goede communicatie hierbij is.


Communicatie bestaat zeker niet alleen uit woorden en dat heb ik op verschillende manieren in mijn leven wel ontdekt.
Wat ik ook heb ervaren is hoe belangrijk het is om de voor jou beste keuzes te kunnen maken in je leven én dat dat lang niet altijd zo gemakkelijk is als het soms lijkt.

Toen ik de gezondheidszorg achter mij liet heb ik mezelf regelmatig afgevraagd:
Wat wil ik nu, wat kan ik én vooral wie ben ik?
Het is niet makkelijk als je vanuit een “comfortabele” positie met betrekking tot inkomen je werk uit onvrede de rug toe keert. Een heftige beslissing waardoor ik uiteindelijk een prachtige richting ben ingeslagen. Toch gaat het je niet in je koude kleren zitten na zoveel jaar werken om dan ineens je doel van de dag te verliezen.

Tja en wat dan?
Welke beslissingen neem je dan?
Welke keuzes heb je?
Zie je wel alle keuzes die het leven je aanreikt óf heb je een tunnelvisie door het verdriet, de angst, frustratie etc.

Het is niet altijd makkelijk en zeker wel mogelijk om weer op het voor jou goede pad te komen en een nieuwe richting in je leven op te gaan. Daarvoor is het wel belangrijk dat je weet wat je wilt en belangrijker nog wie je eigenlijk in de kern bent. Waar je behoefte aan hebt om weer een leuk waardevol leven te hebben waarbij je werk doet wat je leuk vind en je voldoening geeft.

Mijn keuze/beslissing was toen het pad van persoonlijke ontwikkeling waardoor ik in aanraking kwam met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Daardoor heb ik een gevoel van thuiskomen bij mezelf ervaren. Leren en ervaren wat communicatie nou precies is. Weten wat externe en vooral interne communicatie, de woorden die jij tegen jezelf zegt gedurende de dag, met je doet. Hoe het je aanstuurt. Het heeft mij geholpen bij de voor mij juiste keuzes die ik kon maken vanuit ‘weten én voelen’ wat ik nodig had en hoe ik mijn leven wilde gaan leven. Daarna heb ik nog heel veel andere opleidingen gedaan waarmee mijn kennis en ervaring alleen maar is toegenomen waardoor ik deze nu optimaal kan en wil inzetten voor de hulp aan anderen.

Vraagteken in hand

Hoe mooi zou het zijn als jij precies weet en voelt wat goed is voor jou. Je inzicht hebt in je eigen, veelal onbewuste, programma’s die je dagelijks aansturen. Wij mensen doen 95% op de onbewuste piloot en dat is maar goed ook. Echter als jij een probleem ervaart, onbegrepen gedrag hebt, je doel steeds opnieuw niet bereikt, etc. dan zijn er op onbewust niveau sturende onhandige programmaatjes aan het werk die jou tegen houden in je leven.

Mocom Coaching Purmerend

Hulp bieden aan andere mensen bij het inzichtelijk maken van eigen hulpbronnen om weer richting te kunnen geven aan het leven zie ik als een mooie waardevolle uitdaging. Als hulpverlener (coach, counsellor of hypnotherapeut) samenwerken met een cliënt bij het oplossen van problemen op privé- en/of werkterrein om een zinvolle, bevredigende invulling aan het leven te geven.

Voor mij start coaching vanuit Verbinding, Vertrouwen, Veiligheid, Ontspanning, Empathie & Respect.

De weg naar ‘in vrijheid leven met jezelf’.

Bij Monique voelde ik me tijdens de coaching erg op mijn gemak en kon gewoon mezelf zijn. En het heeft de persoon gemaakt die ik nu ben…..een sterk persoon!!! De rust en de tijd die Monique voor je heeft is heel prettig en ze heeft mij de juiste handvatten en oefeningen gegeven die ik nodig had om door te gaan in een moeilijke periode in mijn leven. Dank je wel Monique…..en…de bus rijd nog steeds hoor.
Hersenprikkels - hypnotherapie - neuronen
Joyce

NLP Practitioner en NLP Master Practitioner, Schoolcounsellor, Hypnotherapie Practitioner, Therapeut Hypnotische Maagverkleining en Stoppen met Roken.

Nu ook Reiki behandelingen te boeken bij Mocom Coaching.

Dank je wel dat jij er bent en mij wat beter hebt willen leren kennen.

En wie ben jij?