LOSLATEN

 

Makkelijker gezegd dan gedaan.

Negatieve gedachten loslaten


Wil jij af van die maalstroom aan gedachten in je hoofd waar je soms moedeloos van wordt?

Je gedachten volledig loslaten dat is echt onmogelijk en ook niet nodig. Een mens denkt vrijwel altijd dus stoppen met denken dat zal je niet lukken. Waar het eigenlijk om gaat is dat je geen vervelende, negatieve gedachten wilt hebben.
Negatieve gedachten zijn net een stel rond zoemende muggen in je hoofd: ze maken lawaai en ze steken je. Je wordt er soms doodmoe en verdrietig van. Je vraagt je nu natuurlijk af: “Hoe krijg ik in hemelsnaam rust in mijn hoofd? Hoe kom ik af van die constante stroom (negatieve, rond zoemende muggen) die maar door blijft gaan?”

Besef dat het heel moeilijk is de negatieve gedachten los te laten. Het is veel makkelijker om er andere gedachten voor in de plaats te zetten. Ja, precies, vervangen dus die hap. En dan natuurlijk wel met gedachten waar je wat aan hebt en mooier nog blij van wordt.

Rond zoemende muggen

Het is toch fijn om de hele dag positieve gedachten te hebben? Die hoef je niet los te laten, toch?

Onrust in je hoofd wordt nooit veroorzaakt door positieve gedachten.

 

Mooi om je te beseffen dat “alles wat je aandacht geeft groeit”.

Alles wat je aandacht geeft groeit

 

Geef dus aandacht aan waar jij blij van wordt en dat zijn dan vanzelf positieve gedachten.

Ons brein is neuroplastisch wat betekend dat het veranderbaar is.

Was jij gewend om veel negatief te denken? Dat kan je dus beïnvloeden, een beslissing nemen, voor een nieuw neurologisch pad wat helpend is. Je kunt dus zelf aan het stuur gaan staan en je brein oefenen om positieve gedachten te denken.  Eigenlijk zorg je dan voor een beter, meer helpend neurologisch pad in je brein. Het is net als het trainen van een spier. Hoe meer je oefent des te sterker het wordt.
Oefening baart kunst!

Dus vervang je nare negatieve gedachten door betere positieve gedachten.
Ja, het vergt training keer op keer. En als je er vanaf wilt dan doe je er van alles aan om het anders te laten zijn, toch?

Dus gedachten LOSLATEN……is niet nodig als je ze ombuigt tot helpende gedachten.

Je goed voelen doe je vanzelf als je je aandacht richt op wat je wilt… Start dus met zoveel mogelijk te denken aan wat jij fijn vind. Waar jij blij en gelukkig van wordt. Maak er desnoods een schrijfoefening van voor jezelf. Maak inzichtelijk waar jij blij van wordt. Dan heb je het meteen ook inzichtelijk gemaakt voor jezelf op papier. Kan je het nog eens terug lezen wanneer nodig.
En natuurlijk zijn er ook problemen in je leven, dat blijft. Als je daar met een meer positieve blik en mooier nog van een afstand naar kunt kijken dan zie je, ook bij problemen, meer en sneller mogelijkheden waardoor je leven vanzelf lichter en fijner zal zijn. Dus blijf oefenen dan gaat het je zeker lukken.

Je goed voelen

Iedereen kan de maalstroom in zijn of haar gedachten omzetten in een prettig, kabbelend beekje van positieve gedachten. De ene persoon mogelijk wat sneller dan de ander. En dat kabbelende beekje wordt dan vanzelf door het oefenen een stroompje, riviertje en wie weet ook nog een meer of oceaan.  Maar blijf je aandacht richten……..blijf op koers en wees lief voor jezelf als je tussentijds wat afdrijft. Een boot die afwijkt van koers gaat ook niet beter varen als je jezelf daarvoor straft.

Op koers blijven

Houd je doel voor ogen, geef aandacht aan wat jij wilt en je zult automatisch de juiste koers varen.


Beloon jezelf voor elke keer dat het je lukt op koers te blijven want dat helpt om je doel te halen.

Positieve gedachten

Ik wens je heel veel succes en mooie, fijne en positieve gedachten toe!

Warme groet,
Monique