06-57344055 info@mocomcoaching.nl

Wie ben ik echt?

Heb jij je die vraag wel eens heel eerlijk gesteld?

En…………wat was je antwoord?
Wist je het meteen of moest je er eens goed over nadenken?

Ben jij wel zo echt als je zelf denkt?
Heb jij een goed beeld van wie je werkelijk bent?
Of luister je naar hoe anderen vinden dat je moet zijn?

Hoe voel jij je nu je dit zo leest?

Wie ben ik? spiegelbeeld

Heb jij bovenstaande vragen eerlijk naar jezelf toe beantwoord?
Of ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag inzicht en oplossingen in de zoektocht naar jezelf.

DE WEG NAAR JEZELF

Toen ik enkele jaren geleden de gezondheidszorg achter mij liet heb ik mezelf regelmatig afgevraagd:
Wat wil ik nu, wat kan ik én vooral wie ben ik?

Doolhof met oranje vraagteken

Het gaat je niet in je koude kleren zitten als je vanuit een “comfortabele” positie met betrekking tot inkomen je werk uit onvrede de rug toe keert. Een heftige beslissing met uiteindelijk een prachtige richting welke ik ben ingeslagen. Dat kan ik nu zeggen maar toen waren er veel vraagtekens voor mij. De zorg was allang de zorg niet meer zoals ik deze voor ogen had toen ik hierin werkzaam werd na mijn studie. Verdrietig, boos, teleurgesteld, twijfel, onbegrip en nog heel veel meer gevoelens hebben de revue gepasseerd. Ja en nu. Wat ga ik nu doen? Er was voor mij wel één ding wat als een paal boven water stond. Ik zou niet gedeprimeerd op de bank terecht komen. Daar waar mijn hart eerst sneller van ging kloppen was nu een teleurstellende en niet meer bevredigende werkomgeving geworden. Waar ga ik weer plezier in werk vinden? Welk werk en waar past bij mij? Is de zorg nu echt gedaan voor mij of kan ik hier op een andere manier invulling aan gaan geven. 

Een zoektocht naar werk én naar mezelf

De eerste stap was gezet toen ik besloot aan mijn persoonlijke ontwikkeling te gaan werken. Mezelf verder ontwikkelen, groeien en een nieuwe richting bepalen. Ik kwam mezelf in die periode ‘spreekwoordelijk’ veelvuldig tegen op weg naar mijn veranderingen. Maar ja, wie een nieuwe weg wil bewandelen komt hobbels tegen, situaties waarmee je te dealen hebt om verder te kunnen komen. De slachtofferrol, het niet onder ogen willen zien van mijn angsten, het “ja maren”, ze hoorden zo goed bij me toen. 

NU past dat niet meer. Er is veel gebeurd sinds ik eerlijk ben geweest naar mezelf toe en begonnen ben met mijn eigen zoektocht en groei. Weten waar je zelf behoefte aan hebt, wat bij je past, keuzes leren maken vanuit en voor mezelf, naar………….”een leven in vrijheid met mezelf”.

Steeds meer ben ik uit mijn comfortzone gestapt. Want ook al maak je zelf die belangrijke beslissing je weet van te voren niet wat het je allemaal gaat brengen, toch? Ik wilde antwoorden voor mezelf op: Wat wil ik, wat kan ik en wie ben ik echt?

Vraagteken op trap

Steeds meer kon ik de nieuwe situatie niet langer meer als een probleem en beter als een uitdaging zien. Zeker niet gemakkelijk maar het heeft mij veel gebracht.

Achteraf gezien is het als een cadeautje voor mezelf geweest wat ik gewoon in ontvangst mocht nemen en waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van kan plukken. En met mij ook mijn cliënten die ik nu met kennis en ervaring kan helpen. 

Persoonlijke ontwikkeling geeft inzicht en handvatten en daar kan ik je bij helpen.

Maar lees nog even door want ik heb nog een paar belangrijke inzichten voor je.

Ben jij op dit moment wel degene die je wilt zijn?

Of heb je een ‘masker’ op en ben je wie anderen willen dat je bent?

Weet jij wat je echt leuk vind?

Heb je zicht op je eigen grenzen?

Of laat je makkelijk over je grenzen heen lopen?

Hoe voel jij je over jezelf?

 

Ben je tevreden of regelmatig in tweestrijd?

Vrouw met masker en spiegel

HOE WAT WANNEER

Jezelf beter willen en kunnen begrijpen en daarmee inzicht krijgen in je behoeften, drijfveren, grenzen, keuzes, vaardigheden, gevoelens etc. Het helpt allemaal om steeds dichter te komen bij wie je echt wilt zijn.

Maar ja, hoe pak je dat dan aan?
Wat moet je daar dan voor doen en laten?
Wanneer bereik je dat doel? En is dat doel wel realistisch?

Allemaal vragen die er in je hoofd kunnen opkomen en wat heel begrijpelijk is. Ik heb er een aantal jaren over gedaan en jij kunt het met mijn hulp een stuk sneller voor elkaar krijgen mits je weet hoe je de juiste stappen kunt zetten.

Weet wat er speelt, wat je denkt en voelt

Bewustwording en inzicht zijn de eerste stappen op weg naar je oplossing/doel.

Zonder bewustwording en inzicht is er onduidelijkheid en mis je hoogstwaarschijnlijk ook richting wat essentieel is om je doel te kunnen behalen. Het is niet voor niets dat mijn website de ondertitel meegekregen heeft: “In vrijheid leven met jezelf”. Want uit eigen ervaring weet ik dat je vaak zelf ook een hele grote blokkade bent en ervaringen uit het verleden een stempel drukken op wie jij nu bent en wat je nu doet. Hoe mooi zou het zijn als je veel tijd kunt besparen om je doel te bereiken? Mijn hulp kan hiervoor zorgen. Je kunt bij mij terecht voor coaching, counselling & hypnotherapie waardoor er snel resultaten te behalen zijn en waarbij je de sleutel kan vinden die je misschien al heel lang zoekt.

Onrust, onzekerheid en zoekende naar…

Niet weten wat je eigenlijk wilt en wie je echt bent kan gevoelens van onrust en onzekerheid met zich meebrengen. En de grote vraag is natuurlijk weet jij precies waar die onrust en onzekerheid dan vandaan komt. Wat maakt dat jij een onrustig gevoel ervaart? En is die onzekerheid daar dan het gevolg van of ligt hier iets anders aan ten grondslag? Wil jij blijven zoeken of zou je willen weten waar dat vandaan komt zodat je er ook daadwerkelijk iets mee kunt doen om dit te veranderen. Want zeg nou zelf wie wil er nou onrust als er ook rust kan zijn? Wie wil er onzekerheid als er ook vertrouwen mag zijn?

Citaat Einstein Als je doet wat je altijd deed
  • Alles begint met de 1e stap

  • 95% gebeurt op de automatische piloot en maar 5% sturen wij bewust aan (Maak bewust wat je onbewust stuurt.)

  • Leer te kiezen met je hart en zet je ratio (je denker) af en toe eens opzij/uit voor het beste resultaat.

Wie ben jij echt?

Krijg weer de regie over je eigen leven door bewustwording en inzicht.

geupdatet op 5 augustus 2020

Was deze blog nuttig voor je?
Deel de blog als je hem goed vind of tag iemand persoonlijk als je daar iemand anders mee kunt helpen.